Ervaringen

Dit zeggen klanten…

{Ralph heeft mij echt heel erg goed kunnen helpen waardoor ik helemaal van al mijn whiplash-klachten af ben gekomen. Ik vind het heel erg bijzonder wat Ralph kan en doet en ik heb er persoonlijk heel erg veel baat bij, altijd weer.
Sanne
{De behandeling word zeer professioneel en in een veilige warme sfeer gegeven. Ik voel me veilig en vertrouwd in de handen van de therapeut (Ralph). Bovendien heb ik er zeer veel baat bij.
Lia
{De Cranio Sacraal therapie helpt mij om dichter bij mijn gevoel te komen. Ik wordt er ook heel relaxed van. Het is heel bijzonder hoe door de lichte aanrakingen/bewegingen de pijntjes verdwijnen en alles weer als 1 geheel voelt. Ralph doet dit op een hele rustige, vertrouwde manier waardoor het ook totaal niet ongemakkelijk is. Ik ben heel blij dat mijn huisarts mij op deze therapie gewezen heeft.
Alieda
{Ik ben Sanne, 30 jaar en ik werk op een Financiële Administratie op het hoofdkantoor van een Fresh Food Coffee Café met 10 vestigingen in Nederland. Nadat ik een auto ongeluk heb gehad had ik whiplash achtige klachten, wat resulteerde in klachten in en rondom mijn nek. Daarvoor had ik nooit ergens last van, maar nu was dit mijn zwakke plek geworden. Sinds de behandeling zijn de klachten helemaal verdwenen. Na vele diverse soorten therapie geprobeerd te hebben, bleek ik het meeste baat te hebben bij Cranio Sacraal therapie. Het meest positieve aan deze therapie vindt ik dat de behandeling op een zachte manier gebeurd (b.v. het harde kraken bij andere therapieën voelde voor mij onprettig) en daarnaast vindt ik het een heel fijn idee dat door deze behandeling het lichaam wordt aangespoord om zelf te gaan helen, waardoor ik veel langer baat van deze behandelingen in tegenstelling tot b.v. het kraken, wat ik na een week eigenlijk alweer zou moeten laten doen. Ik ben het meest te tevreden over dat d.m.v. een zachtere behandeling het lichaam zelf aan de gang wordt gezet om de vastzittende problemen in het lichaam (blokkades/knopen) op te lossen. Waardoor het probleem ook daadwerkelijk helemaal wordt opgelost en je dus verder kunt en komt in het leven. Ik zou zeggen dat de therapie zeer doeltreffend is en dat het heel erg goed en belangrijk is dat het lichaam af en toe een handje wordt geholpen wanneer je vast komt te zitten met dingen in je lijf of hoofd en door deze behandeling daarna weer verder kunt komen. Ik merk na 1 behandeling al heel veel verschil, maar ik merk ook nadat ik nu al jaren deze therapie af en toe krijg ik nog steeds sneller en beter profijt krijg van deze behandeling. Ik zou het iedereen willen aanraden, mensen met heftige pijnlijke rug/nek/schouder klachten die zich geregeld laten kraken, zodat ze kunnen ervaren hoe doeltreffend Cranio is en hoe lang je er profijt van kunt hebben in tegenstelling tot het heftige snelle effect van kraken. Maar ook zou ik het mensen aanraden die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen in hun leven, met behulp van Cranio kun je samen met de therapeut op zoek gaan naar het probleem en de oplossing op een zeer fijne manier die voor jou goed voelt en op je eigen tempo. Doordat ik afgelopen jaren een aantal keren ben verhuisd naar verschillende gemeentes in Noord-Holland heb ik inmiddels meerdere therapeuten van Cranio Sacraal bezocht. Toch rij ik nu nog steeds graag om, om mijn eerste Cranio Sacraal Therapeut, Ralph te bezoeken. Ralph heeft mij echt heel erg goed kunnen helpen waardoor ik helemaal van al mijn whiplash klachten af ben gekomen en inmiddels bezoek ik Ralph nog steeds graag wanneer ik met een probleem zit of lichamelijke klachten heb door sport of (werk)stress. Ik vindt het heel erg bijzonder wat Ralph kan en doet en ik heb er persoonlijk heel erg veel baat bij, altijd weer.
Sanne
{Mijn naam is Mirjam en ik ben portretschilder. Ik woon in Wijk aan Zee en heb een gezin met twee kinderen en een hond. Ik vind het heerlijk om de hele dag te schilderen en dat te combineren met een frisse wandeling met de hond. Ik kwam terecht bij de reguliere fysiotherapie door pijn in mijn heup, dat steeds bij mijn wandelingen opspeelde. De behandelaar maakte mij nieuwsgierig naar andere behandelingen die ook in Wijk aan Zee aangeboden worden, nl de CranioSacraal Therapie. Eerder was mijn oog daarop gevallen in de wachtkamer van de huisarts en was wel geinteresseerd maar maakte er geen verder werk van. Ik ben namelijk al zo lang onder behandeling geweest van therapeuten door een vervelend ongeluk, waarbij mijn nek in die mate geblesseerd raakte dat ik niet meer mijn werk kon doen. Ik werd een beetje behandelmoe. Nu is het al velen jaren later en wil ik wel eens weten wat de CranioSacraal Therapie inhoudt. Zonder veel verwachtingen ben ik eropaf gestapt en heb me laten leiden door de behandelaar Ralph. Hij is een behandelaar die je goed gerust stellen kan. Na een aantal keren geweest te zijn werd mij duidelijk dat voor mij de pure ontspanning ontzettend belangrijk is en in mijn dagelijkse leven een plek moet krijgen. De ontspanning die ik ervaar tijdens de behandeling werkt beter dan tien aspirientjes tegelijk en geeft een intense niet te beschrijven gevoel. Dit gevoel kan ik ook thuis weer herinneren en dat helpt mij. Ik vind het erg jammer dat niemand mij gewezen heeft op het bestaan van deze soort therapie, terwijl ik dit zo goed kon gebruiken na mijn ongeluk en tijdens mijn revalidatie in Heliomare. Ik raad het dan ook aan bij mensen met een hulpvraag waarbij pijn, onrust en acceptatie een grote rol speelt.
Mirjam
{De craniosacraal therapie was een bijzondere ervaring. Door open te staan en nieuwsgierig te zijn tijdens de behandelingen leerde ik veel over mijn lijf en over mijzelf. Het is interessant om te merken dat je lijf 'zijn eigen gang gaat' bij een behandeling waarbij jij vooral mag ontspannen. Tintelingen, warmte en kou. Maar dat heb ik nooit als ongemakkelijk ervaren. Het gaf mij onverwachts handvatten om mijn gedrag aan te passen zodat ik mij prettiger voel en minder spanning ervaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat de nekklachten waar ik voor kwam minder werden. Ralph is kalm en geeft vertrouwen. Hij kan goed helpen om de ervaring tijdens de behandeling te begrijpen en de ontdekkingen te gebruiken. Ik kwam voor nekklachten, die zijn aan het verdwijnen. En bijkomend voordeel is dat lang bestaande buikklachten verminderden.
Daisy

Dit zeggen klanten…

{Ralph heeft mij echt heel erg goed kunnen helpen waardoor ik helemaal van al mijn whiplash-klachten af ben gekomen. Ik vind het heel erg bijzonder wat Ralph kan en doet en ik heb er persoonlijk heel erg veel baat bij, altijd weer.
Sanne
{De behandeling word zeer professioneel en in een veilige warme sfeer gegeven. Ik voel me veilig en vertrouwd in de handen van de therapeut (Ralph). Bovendien heb ik er zeer veel baat bij.
Lia
{De Cranio Sacraal therapie helpt mij om dichter bij mijn gevoel te komen. Ik wordt er ook heel relaxed van. Het is heel bijzonder hoe door de lichte aanrakingen/bewegingen de pijntjes verdwijnen en alles weer als 1 geheel voelt. Ralph doet dit op een hele rustige, vertrouwde manier waardoor het ook totaal niet ongemakkelijk is. Ik ben heel blij dat mijn huisarts mij op deze therapie gewezen heeft.
Alieda
{Ik ben Sanne, 30 jaar en ik werk op een Financiële Administratie op het hoofdkantoor van een Fresh Food Coffee Café met 10 vestigingen in Nederland. Nadat ik een auto ongeluk heb gehad had ik whiplash achtige klachten, wat resulteerde in klachten in en rondom mijn nek. Daarvoor had ik nooit ergens last van, maar nu was dit mijn zwakke plek geworden. Sinds de behandeling zijn de klachten helemaal verdwenen. Na vele diverse soorten therapie geprobeerd te hebben, bleek ik het meeste baat te hebben bij Cranio Sacraal therapie. Het meest positieve aan deze therapie vindt ik dat de behandeling op een zachte manier gebeurd (b.v. het harde kraken bij andere therapieën voelde voor mij onprettig) en daarnaast vindt ik het een heel fijn idee dat door deze behandeling het lichaam wordt aangespoord om zelf te gaan helen, waardoor ik veel langer baat van deze behandelingen in tegenstelling tot b.v. het kraken, wat ik na een week eigenlijk alweer zou moeten laten doen. Ik ben het meest te tevreden over dat d.m.v. een zachtere behandeling het lichaam zelf aan de gang wordt gezet om de vastzittende problemen in het lichaam (blokkades/knopen) op te lossen. Waardoor het probleem ook daadwerkelijk helemaal wordt opgelost en je dus verder kunt en komt in het leven. Ik zou zeggen dat de therapie zeer doeltreffend is en dat het heel erg goed en belangrijk is dat het lichaam af en toe een handje wordt geholpen wanneer je vast komt te zitten met dingen in je lijf of hoofd en door deze behandeling daarna weer verder kunt komen. Ik merk na 1 behandeling al heel veel verschil, maar ik merk ook nadat ik nu al jaren deze therapie af en toe krijg ik nog steeds sneller en beter profijt krijg van deze behandeling. Ik zou het iedereen willen aanraden, mensen met heftige pijnlijke rug/nek/schouder klachten die zich geregeld laten kraken, zodat ze kunnen ervaren hoe doeltreffend Cranio is en hoe lang je er profijt van kunt hebben in tegenstelling tot het heftige snelle effect van kraken. Maar ook zou ik het mensen aanraden die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen in hun leven, met behulp van Cranio kun je samen met de therapeut op zoek gaan naar het probleem en de oplossing op een zeer fijne manier die voor jou goed voelt en op je eigen tempo. Doordat ik afgelopen jaren een aantal keren ben verhuisd naar verschillende gemeentes in Noord-Holland heb ik inmiddels meerdere therapeuten van Cranio Sacraal bezocht. Toch rij ik nu nog steeds graag om, om mijn eerste Cranio Sacraal Therapeut, Ralph te bezoeken. Ralph heeft mij echt heel erg goed kunnen helpen waardoor ik helemaal van al mijn whiplash klachten af ben gekomen en inmiddels bezoek ik Ralph nog steeds graag wanneer ik met een probleem zit of lichamelijke klachten heb door sport of (werk)stress. Ik vindt het heel erg bijzonder wat Ralph kan en doet en ik heb er persoonlijk heel erg veel baat bij, altijd weer.
Sanne
{Mijn naam is Mirjam en ik ben portretschilder. Ik woon in Wijk aan Zee en heb een gezin met twee kinderen en een hond. Ik vind het heerlijk om de hele dag te schilderen en dat te combineren met een frisse wandeling met de hond. Ik kwam terecht bij de reguliere fysiotherapie door pijn in mijn heup, dat steeds bij mijn wandelingen opspeelde. De behandelaar maakte mij nieuwsgierig naar andere behandelingen die ook in Wijk aan Zee aangeboden worden, nl de CranioSacraal Therapie. Eerder was mijn oog daarop gevallen in de wachtkamer van de huisarts en was wel geinteresseerd maar maakte er geen verder werk van. Ik ben namelijk al zo lang onder behandeling geweest van therapeuten door een vervelend ongeluk, waarbij mijn nek in die mate geblesseerd raakte dat ik niet meer mijn werk kon doen. Ik werd een beetje behandelmoe. Nu is het al velen jaren later en wil ik wel eens weten wat de CranioSacraal Therapie inhoudt. Zonder veel verwachtingen ben ik eropaf gestapt en heb me laten leiden door de behandelaar Ralph. Hij is een behandelaar die je goed gerust stellen kan. Na een aantal keren geweest te zijn werd mij duidelijk dat voor mij de pure ontspanning ontzettend belangrijk is en in mijn dagelijkse leven een plek moet krijgen. De ontspanning die ik ervaar tijdens de behandeling werkt beter dan tien aspirientjes tegelijk en geeft een intense niet te beschrijven gevoel. Dit gevoel kan ik ook thuis weer herinneren en dat helpt mij. Ik vind het erg jammer dat niemand mij gewezen heeft op het bestaan van deze soort therapie, terwijl ik dit zo goed kon gebruiken na mijn ongeluk en tijdens mijn revalidatie in Heliomare. Ik raad het dan ook aan bij mensen met een hulpvraag waarbij pijn, onrust en acceptatie een grote rol speelt.
Mirjam
{De craniosacraal therapie was een bijzondere ervaring. Door open te staan en nieuwsgierig te zijn tijdens de behandelingen leerde ik veel over mijn lijf en over mijzelf. Het is interessant om te merken dat je lijf 'zijn eigen gang gaat' bij een behandeling waarbij jij vooral mag ontspannen. Tintelingen, warmte en kou. Maar dat heb ik nooit als ongemakkelijk ervaren. Het gaf mij onverwachts handvatten om mijn gedrag aan te passen zodat ik mij prettiger voel en minder spanning ervaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat de nekklachten waar ik voor kwam minder werden. Ralph is kalm en geeft vertrouwen. Hij kan goed helpen om de ervaring tijdens de behandeling te begrijpen en de ontdekkingen te gebruiken. Ik kwam voor nekklachten, die zijn aan het verdwijnen. En bijkomend voordeel is dat lang bestaande buikklachten verminderden.
Daisy

Ervaringen van Ralph

Wim is een jongeman van 50 jaar. Getrouwd, 2 kinderen en heeft alles wat zijn hartje begeert. Hij heeft een eigen timmerbedrijf en een hotdog tent, die ervoor zorgen dat hij regelmatig op vakantie kan met en zonder zijn gezin. Zomers surfen en ‘s winters skiën. Hij heeft veel vrienden, die hem makkelijk weten te bereiken, wanneer ze een timmerklus hebben. Wim helpt hen altijd graag uit de brand, zelfs wanneer hij eigenlijk geen tijd heeft. Hij vindt eigenlijk ook dat hij zijn vrienden niet de volle prijs kan berekenen. Wim is eigenlijk al heel lang moe en merkt dat zijn lichaam mankementen gaat vertonen. Vooral zijn nekklachten bezorgen hem veel last. Na heel wat behandelingen bij de fysiotherapeut, gaat het nog steeds niet beter. En dan komt de Corona crises. Financieel gaat hij ineens flink achteruit en zijn vakantie reisjes kan hij voorlopig op zijn buik schrijven. Ook in zijn thuissituatie lopen spanningen hoog op. Twee puberende kinderen, maken het leven voor hem en zijn vrouw niet makkelijker. De fysiotherapeut adviseert hem om contact met mij op te nemen voor wat ontspanning. Tijdens de sessies, komt hij langzaam steeds meer in contact met zichzelf. Er komen allerlei vragen in hem op als, “wie ben ik eigenlijk en waarom ben ik hier op deze wereld?” Ook komt er veel emotie bij hem los. Hij moet denken aan zijn jeugd en zijn strenge vader. Hij voelt dat hij zich niet meer kan confirmeren met zijn identiteit. Hoe hij dacht, dat andere mensen over hem dachten, klopt al lang niet meer met hoe hij zich werkelijk voelt. Hij is niet meer congruent met zichzelf. Vanuit de stilte, die we samen , bij hem bereiken, komt hij weer in verbinding met zichzelf. Hij komt tot het inzicht, dat hij niet zijn best hoeft te doen om zijn imago overeind te houden. Dat voelt zelfs als zinloos. Hij hoeft alleen maar zichzelf te zijn. Of nog korter; hij hoeft slechts te zijn. Zijn nekklachten zijn stukken minder geworden.
Shirley heeft last van een pijnlijke en stijve linker schouder, een zogenaamde frozen shoulder . Ze is al bij verschillende dokters en therapeuten geweest, maar niemand heeft haar tot nu toe kunnen helpen. Ik ontmoet Shirley op een beurs waar ik demo behandelingen geef van een kwartier. Dit om mensen kennis te laten maken met Cranio. Shirley is een spontane en leuke vrouw, begin 50, getrouwd en moeder van 2 kinderen van 10 en 12 jaar. Als Shirley tijdens de demo sessie op mijn bank komt te liggen, wordt al snel duidelijk dat het hier niet alleen om een fysieke klacht gaat. Ze weet ook niet hoe ze aan haar klachten is gekomen en er is geen fysiek traumatisch moment geweest, zoals een val, of een ongeluk, bijvoorbeeld. Ze wil graag naar mijn praktijk komen, om op zoek te gaan naar de bron van haar klachten. Shirley heeft op diverse plaatsen in haar lijf blokkades, ontstaan vanuit haar kindertijd, waar blijkbaar van alles gebeurt is, maar waar ze niet naar kan kijken, ondanks dat ze wel de behoefte voelt om dit te onderzoeken. Spanning in haar keelgebied en hartstreek, zijn de plekken die bijna “schreeuwen” om aandacht. Via de Cranio in combinatie met gerichte vragen, komen herinneren boven uit haar jeugd. Een kwetsende moeder, die geen liefde kon geven en een oudere broer die adhd heeft. Tijdens de behandeling komt veel verdriet en boosheid naar boven. “Wat een rotwijf was het, ik mocht niets en papa nam het altijd voor haar op”. Dat haar vader vroeg doodging kon ze niet accepteren. Dit heeft geresulteerd in verharding en afsluiting van haar emoties en haar hart. Het voelen wat deze emoties met haar doen en vooral het kijken er naar , valt niet mee voor haar. Hier heeft ze mijn ondersteuning nodig. Ze kan nu ook voelen hoe de connectie tussen het muurtje rond haar hart en haar linker schouder heeft geleid naar haar huidige klachten. Ze heeft haar moeder letterlijk uitgesloten in haar pogingen om “te overleven”. Door weer contact te kunnen maken met haar lijf, haar gevoel en met zichzelf, komt een belangrijk inzicht naar boven. “Ik veroordeel mijn moeder nog steeds, ook al is zij er niet meer, voor hetgeen zij mij aangedaan heeft. Ik voel nu hoe de gevolgen van deze veroordeling, mijn gezondheid negatief beïnvloeden. Ik wil eigenlijk stoppen met veroordelen. Het heeft geen zin en leidt nergens toe. Mijn moeder heeft ook haar historie, die bepalend is geweest voor haar gedrag. Ze is en blijft mijn moeder”.
Sandra is nog maar net als fysiotherapeute bij mij komen werken in de praktijk. Ik vertel haar enthousiast over mijn vak als Cranio therapeut. Haar interesse is snel gewekt. Ze wil graag een keer kennismaken met deze therapie uit nieuwsgierigheid, maar ook omdat ze al jaren last heeft van terugkerende migraine. Dat deze behandeling grote gevolgen zal hebben, kunnen wij beiden op dat moment nog niet voorzien. Na de behandeling moet ze direct overgeven, waarbij mijn wasbak het moet ontgelden. Dit heb ik overigens verder nooit met een cliënt meegemaakt. Ze kan die dag niet meer werken en moet zelfs naar huis gebracht worden. De volgende dag is ze weer fris en fruitig en de hoofdpijnklachten zijn verdwenen. Tot nu toe, 11 jaar later, zijn de klachten nog steeds weggebleven. Sandra is na deze ervaring ook Cranio gaan studeren en zij is uiteindelijk de moeder geworden van mijn jongste zoon.
Martine een leuke jonge dame van 16 jaar, kwam bij mij in behandeling, via mijn collega fysiotherapeut. Ze had pijn in haar kaken en last van haar nek. Tot dusver hadden de fysiotherapeutische behandelingen nog niet tot verbetering geleid. De vraag van de collega aan mij was: “kan jij haar vastzittende kaken met jouw Cranio mobiliseren?” “Ja”, had ik gezegd, want met Cranio technieken kan je heel goed de kaken behandelen. Maar wat Martine nodig had, was geen therapeut die haar kaakgewrichten zou losmaken, maar iemand die haar kon ondersteunen in haar rouwproces. Martine had heel veel boosheid in zich. Deze boosheid had zich vastgezet in haar hele lichaam en vooral rond haar kaakgewrichten. Ze was boos op zichzelf, boos op de wereld en boos op haar twee jaar jongere zusje, die een einde aan haar leven had gemaakt. Door goed in contact te komen met haar lijf, van binnenuit, kon haar boosheid plaats maken voor verdriet. Verdriet dat haar zusje, die ze zo liefhad er niet meer was. Ze had zo graag afscheid van haar willen nemen, om te zeggen hoeveel ze van haar hield. Door te kunnen voelen dat het diepe verdriet haar had verwond, kon ze accepteren dat ze in een natuurlijk rouwproces zat. Haar kaakklachten werden al snel minder. En uiteindelijk heeft ze alsnog tegen haar zusje kunnen zeggen: “ik hou van je, waar je ook bent”.
Danny is een stoere jongeman van 40 jaar, werkend in de steigerbouw. Hij heeft al langere tijd last van tinnitus (oorsuizen). Hij denkt het opgelopen te hebben op een feestje waar de muziek veel te luid was. De KNO arts heeft geen gehoorbeschadiging kunnen vaststellen, maar Danny is hiervan niet overtuigd. Hij is bang dat het nooit meer goed komt. “Het zal wel stress zijn”, had de dokter gezegd. “Maar volgens mij heb ik helemaal geen stress “, zegt Danny. Tijdens de Cranio sessie, merkt hij zelf dat de tinnitus luider wordt en daarna weer zachter, tot bijna weg. De ontspanning van zijn zenuwstelsel zorgt voor een fluctuatie van zijn oorsuizen. In de volgende sessies kan hij steeds beter aangeven wat hij voelt. Er komt veel angst naar boven. Angst voor ernstig ziek worden en de dood. Door hem zijn angsten uit te laten spreken, vragen te stellen en hem te begeleiden naar het hier en nu, wordt het allemaal wat lichter voor hem. Zijn tinnitus is uiteindelijk voor 90% verdwenen. Af en toe komt het geluid weer terug, maar nu weet hij hoe hier mee om te gaan.