over mij

Wie is Ralph?

Ik werd 58 jaar geleden geboren als Raphaël ( ja, de aartsengel die o.a. Pijn heelt) zoals mijn moeder mij noemde. Opgegroeid als jongste van 3 kinderen in een warm, Indisch gezin. Broer en zus waren beiden zeer extrovert, terwijl ik me vanaf het prille begin “anders” voelde. Ik was een stil kind. Mijn volwassen omgeving bestempelde mij als “ernstig” ,“wijs” en “gevoelig”. “Van Ralph heb je geen last, je hoort hem niet.”
Vanuit mijn Indische roots, waren mijn kinderjaren erop gericht om altijd goed mijn best te doen en mezelf te onderscheiden. Ik kon goed leren, was een talentvolle voetballer en zeer muzikaal. In plaats hiervan te genieten, ging het mij meer om de prestatie en dat mijn ouders trots op mij zouden zijn. De bevestiging die ik vooral wilde krijgen van mijn vader, heb ik nooit gehad, omdat hij dat niet kon uiten. Ik ging daarom maar eindeloos door in mijn prestatiedrang.

Na mijn militaire dienstplicht, dacht ik er even over om beroepsofficier in het leger te worden, net als mijn voorvaderen. Maar “gelukkig” kwam ik niet door de psychologische test. Op gevoel koos ik voor een opleiding als fysiotherapeut, wat erg goed bij mij paste. Ik kon goed voelen met mijn handen en luisterde graag “tussen de regels” wat mensen mij vertelden over hun klachten. Ik heb verschillende specialisatie opleidingen gedaan, waar onder, manuele therapie. Wat ik daar over mezelf leerde was , dat het voor mij allemaal een beetje “te hard” was. Ik ben uiteindelijk bij Cranio terecht gekomen, waarbij de zachte technieken helemaal bij mij pasten.

Terwijl mijn leven zich ontvouwde, trouwde ik mijn jeugdliefde en kreeg 2 kinderen. Ik ging als fysio zelfstandig werken en vormde een maatschap met mijn studie maatje, met wie ik samen de fysio-opleiding gedaan had en die, daar was ik me toen niet van bewust, mijn complete tegenpool was.
Ik was gek op zingen en gitaarspelen en speelde in bands als King Cake en Paolo Passionato and the Pennies from Heaven.
Het was in deze fase, dat ik mezelf ging afvragen, wie of wat ben ik? en waarom ben ik hier op aarde? Nu, zo’n beetje 30 jaar later, begin ik hier eindelijk achter te komen.

Na vele (emotionele) lichaamswerksessies, Gestalttherapie, SanPedro en Ayahuasca sessies en meditaties kwam ik al meer in contact met mezelf en na het lezen van veel zelfontwikkelings boeken kwam ik tot diepere inzichten over mezelf.

Ik ben me gaan realiseren dat ik niet “mijn denken, mijn gedachten , mijn brein” ben en ook niet “mijn lichaam”. Ik ben “Alles!” “Alles!” wat je kunt zien én “Alles!” wat je (nog) niet kan zien. En wat is “Alles!” dan? “Alles!” is de Alles-omvattende Stilte, het Licht, de Allerhoogste Trilling, het Ene of misschien nog duidelijker: Liefde.

9 jaar geleden kwam ik mijn 23 jaar jongere Soulmate tegen, wat voor heel veel turbulentie zorgde. Mijn gevoel zei iets heel anders dan mijn “gezonde” verstand. Ik was bijna 25 jaar getrouwd en hier kwam een einde aan. Ik wist dat er een spoor van vernieling was aangericht. Maar ik kon niet anders dan mijn “zielenpad” volgen. Gelukkig is er nu, na de chaos, de pijn en het verdriet, weer een mooie harmonie ontstaan. Ik ben op mijn 57ste opnieuw vader geworden van een prachtig ventje. Lennon heet hij. Op dit moment is Lenny, zoals wij hem noemen, anderhalf jaar oud.

Per 1 april 2022, sla ik wederom een nieuwe weg in. Ik maak me los uit de fysio-maatschap, waar ik 25 jaar deel van uit heb gemaakt. Ik doe dit gelukkig in goed overleg met mijn collega. Het voelde altijd veilig en zeker om hier deel van uit te maken, maar ik voelde ook steeds meer de druk en de beperking voor mijn vrijheid binnen deze werkconstructie. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze beslissing heb kunnen nemen.

Inspiratiebronnen

Een inspiratiebron werkt voor mij als een her – innering , meestal onbewust, dat ik op de goede weg ben, in mijn ontwikkeling. Tegenwoordig wordt vaak gezegd, “het resoneert” bij mij. Inspiratiebronnen kunnen zijn: mensen, ervaringen, situaties, boeken (schrijvers), muziek, kunst, sport. Zij hebben mij geholpen te brengen, waar ik op dit moment ben.

Een paar uitgelicht:

Mensen

Papa – mijn held, waar ik altijd bevestiging bij zocht (en niet kreeg) waar ik het vaak mee oneens was.

Mijn opa – een stille man, die met weinig woorden heel veel duidelijk kon maken

Sanno mijn teacher – een ontzettend inspirerende Cranio leraar voor mij.

Mijn jeugdliefde – moeder van eerste 2 kinderen

Mijn Soulmate – moeder van mijn jongste zoon

Mijn kinderen – mijn grootste spiegels

Mijn collega – mijn grote tegenpool

Johan Cruijff – authentiek en enorm vertrouwen in zichzelf

Paul McCartney – werkhouding gecombineerd , prachtige muziek maken ongehinderd door kennis.

Keith Richards – zo mooi dicht bij zichzelf

Ervaringen

2 werkgevers waar ik als fysio in loondienst was en financieel benadeeld werd

 

Alle fouten en verkeerde beslissingen die ik heb mogen maken.

 

Ayahuasca ervaring
de wereld met extra zintuigen waarnemen en uiteindelijk terecht komen in de allesomvattende stilte.

 

Muziek optredens
grote zalen, kleine zalen, blije mensen, ontroerde mensen, foute akkoorden, installatie pech.

Schrijvers & filosofen

Nissargadatta Maharaj
Alan Watts
Jan Geurtz
Marcel Messing
Carl Jung
Eckhard Tolle

 

Muziek

The Beatles, country, jazz, blues…

 

Denkrichting

Advaita Vedanta
Boedisme
Hindoeïsme
Taoisme
Angelologie

in de pers

Lees hier het artikel over Ralph in ‘de Jutter’, de dorpskrant van Wijk aan Zee. April 2022 – nummer 4.